8. septembar 2023 11:25

Izborna komisija u Hersonskoj oblasti evakuisana zbog raketnog napada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izborna komisija u Hersonskoj oblasti evakuisana zbog raketnog napada

Foto: Shutterstock.com/hyotographics, ilustracija

HERSON - Proruske vlasti u Hersonskoj oblasti saopštile su danas da je izborna komisija u tom ukrajinskom regionu, koji je Moskva pripojila, morala da bude evakuisana zbog informacije o raketnom napadu.

U više od 80 regiona Rusije danas počinju izbori za različite nivoe vlasti, a biraće se regionalni lideri, poslanici zakonodavnih skupština, opštinski predstavnici, a takođe i četiri poslanika Državne dume.

Prvi put se održavaju parlamentarni izbori i u samoproglašenim ruskim regionima na teritoriji Ukrajine, DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Izborna komisija u oblasti Herson evakuisana je zbog raketnog napada, saopštila je ruska zvaničnica Ela Pamfilova na konferenciji za novinare, prenosi RIA Novosti.

Kako je objasnio Nikolaj Ivanovič Bulaev, zamenik šefa Centralne izborne komisije najavljen je „raketni napad“ u ovom regionu.

U 21 regionu stanovnici Rusije biraju gubernatore, u 20 subjekata biraće se poslanici zakonodavnih organa vlasti, dok će u 17 regiona biti održani izbori za opštinske poslanike.

Pored toga, održavaju se izbori za gradonačelnika Moskve i gubernatora Podmoskovlja.

U većini regiona glasanje će trajati tri dana, navodi ruska agencija.