16. maj 2024 09:48

Vučić: Verujem da članstvom u EU možemo da ostvarimo važne rezultate

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Verujem da članstvom u EU možemo da ostvarimo važne rezultate

Foto: Tanjug video

KOTOR - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da članstvom u EU možemo da ostvarimo važne rezultate.

On je uoči samita lidera Zapadnog Balkana i EU koji se u Kotoru održava pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija" rekao da teškim reformamam možemo da se probližimo tržištu EU, koje je značajno za Zapadni Balkan.

"Verujem da članstvom u EU možemo važne rezultate da ostvarimo", rekao je on i napomenuo da tu ima "ne lakih zadataka".


Svako neka donese odluku o rezoluciji-ponašaćemo se u skladu sa tim

Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru pred početak samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici i poručio da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.

"Tako da, svako neka donese svoju odluku i u skladu sa tim i mi ćemo se ponašati u budućnosti", rekao je Vučić obraćajući se na dolasku na samit,  na pitanje novinara šta će poručiti Crnoj Gori kada je reč o rezoluciji o Srebrenici.

"Nemam nikavu poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će se postaviti po tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Imaju oni neke druge ovde koji će da govore kako i šta očekuju. Mi to ne radimo, ništa. Mi znamo šta je naš odnos po tome", rekao je Vučić.

Poručio je da ima on jedno pitanje na koje niko nema odgovor.

Vučić prisustvuje samitu lidera Zapadnog Balkana i EU u Kotoru

U Kotoru je danas počeo samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", na kojem će se razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan.

Predsednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić, domaćin samita, dočekao je lidere regiona Zapadnog Balkana, koji učestvuju na ovom skupu.

Na samitu učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, premijer Severne Makedonije Talat Džaferi, evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji, pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajen, a po prvi put prisutan je i francuski predstavnik za Zapadni Balkan Rene Trocaz.

Samit se otvara panelom "Aktuelna situacija i planovi za budućnost - novi plan rasta", na kojem će govoriti i predsednik Vučić.