13. maj 2024 13:41

Milena Delić: Još postoji tračak nade da odemo na Svetsko prvenstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milena Delić: Još postoji tračak nade da odemo na Svetsko prvenstvo

Foto: Shutterstock.com/Dziurek, ilustracija

BEOGRAD - Predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić potvrdila je danas da je RSS uputio zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje "vajldkarda (specijalne pozivnice)" za učešće na Svetskom prvenstvu.

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na SP pošto su u baražu za plasman na šampionat sveta eliminisani od Španije.

Srbija je juče ostala bez plasmana na SP zbog "gola minusa" jer je u revanšu u Novom Sadu pobedila Španiju rezultatom 25:22, a prvi meč izgubila 32:28.

"Iza nas je duga i neprospavana noć, osećanja su pomešana, od zadovoljstva i ponosa do tuga što nam je izmakao direktan plasman na SP. Smatram da smo zbog svega prikazanog u oba susreta to zaslužili i više od selekcije Španije iako su oni višedecenijska rukometna velesila. Momci na čelu sa Borisom Rojevićem i njegovim stručnim štabom pokazali su da voljom, borbenošću i taktikom mogu da nadigraju takvog rukometnog giganta", izjavila je Delić, prenosi zvanični sajt RSS.

"Rano jutros smo uputili dopis IHF-u sa zahtevom za 'vajldkard'. Još postoji tračak nade da odemo na SP. Znamo da će i tu biti jaka konkurencija sa istim zahtevom, ali se nadamo da će IHF posebno uzeti u obzir sve ono što je srpski rukomet bio i jeste. Učinićemo sve što je do nas da budemo učesnici SP", dodala je predsednica UO RSS.

U saopštenju RSS se navodi da je Milena Delić zahvalila svima koji su doprineli spektaklu u Novom Sadu.

"Zahvaljujem se čelnicima grada Novog Sada, Rukometnom savezu Vojvodine, gospodi Backoviću i Prodanoviću, gradskom rukometnom savezu Novog Sada i Tanji Medved, Sportskom društvu Vojvodina, gospodi Zbiljiću i Bajatoviću, SC SPENS i svima koji su učestvovali u organizaciji utakmice. Posebno hvala publici, koja je zdušno navijala, bodrila, stvarala prelepu atmosferu i bila vetar u leđa našim momcima. Uspeli smo da pobedimo, ali su nedostajala dva gola za stepenik više. Znam da će doći trenutak kada će kvalitet i sreća biti na našoj strani", zaključila je Milena Delić.

RSS je u saopštenju naveo da će blagovremeno obavestiti javnost o zvaničnom odgovoru IHF-a.

SP će biti održano od 14. januara do drugog februara naredne godine u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.