12. septembar 2024 15:10

Šapić: Za dva do tri dana još 80 novih autobusa na gradskim ulicama

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će u naredna dva ili tri dana na ulicama grada Beograda biti pušteno još 80 novih autobusa javnog gradskog prevoza.

On je prilikom obilaska pogona GSP gde su predstavljeni novi autobusi rekao da je 80 novih autobusa pušteno u saobraćaj i u julu, čime je za dva ili tri meseca Grad Beograd dobio 160 novih autobusa.

"Ako se sećate, pre godinu dana 100 vozila smo mi kupili, takođe smo ih pustili. Ako Bog da, ovde ćemo da budemo svi zajedno u oktobru mesecu kada ćemo 350 vozila da pokažemo, koji će takođe postati sastavni deo beogradskog javnog prevoza. Do kraja godine očekujemo 400, to je ovaj novi ugovor", rekao je Šapić. 

Intext service Video

Šapić je rekao da od kada je došao na mesto gradonačelnika, zaključno sa 31. decembrom 2024. godine biće nabavljeno 750 novih autobusa.

"Do kraja 2026. godine će taj broj porasti za još 500 i izaći na 1.300. U međuvremenu sada već pripremamo finansije da uđemo u kupovinu 80 novih tramvaja i 80 novih trolejbusa, a 25 novih tramvaja stižu već jer je taj ugovor potpisan i već smo krenuli to da isplaćujemo. Mi ćemo naručiti još 250 novih gasnih autobusa za naše gradsko-saobraćajno preduzeće i GSP već u roku od najkasnije godinu i po dana neće imati nijedno vozilo u centru grada koje nije na gas, već će svi biti ekološki na gas", rekao je gradonačelnik. 

Opozija do ponedeljka da nam da predlog za direktora Apoteke Beograda, podržaćemo to

Šapić je rekao da ostaje ponuda i dalje opoziciji da ponudi kadrovsko rešenje za direktora Apoteke Beograd i da do ponedeljka može da dostavi rešenje i ime predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću i da će to podržati.

"Do ponedeljka ko donese najveći broj potpisa Nikoli Nikodijeviću,na taj broj dobija i naših 64 i biće izabran za v.d. i da reši probleme. Ukoliko se desi da ne dođe niko, pošto su rekli da mi izabremo nekog od zaposlenih, evo neka oni izaberu. Donesite potpise i daćemo podšku iskrenu da to uspe", rekao je on, ali kako je dodao da na traže da se menja više zakona, ogovarajući na pitanje medija da li je dobio predlog opozicije i da li će isti podržati.

Šapić je dodao da će Grad stati uz novog direktora Apoteke Beograd.

"Uradićemo sve što novi direktor Apoteke Beograd bude zahtevao i što bude bilo u okviru njegove nadležnosti, jer mi nismo to znali bolje. Nismo našli bolje rešenje, ako imaju i zaposleni neka predlože, ali nemojte da nam dajte rešenje gde treba da menjamo više zakona, onda mi nismo adresa za to", rekao je Šapić.