16. septembar 2024 10:39

Počela sednica Skupštine grada Beograda, na dnevnom redu i rebalans budžeta

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda počeli su danas sednicu na kojoj će između ostalog razmatrati i predloženi rebalans budžeta grada, kao i predlog za izmenu odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština.

Predloženi rebalans iznosi 202,2 milijarde dinara.

Service Photo Gallery

Pred odbornicima je i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2024. godinu, kao i o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za Grad Beograd.

Intext service Video

Danas sednica Skupštine grada Beograda, jedna od tačaka rebalans budžeta

Odbornici Skupštine grada Beograda danas počinju novu sednicu gradskog parlamenta, a na dnevnom redu će se naći i rebalans gradskog budžeta koji je predložen u iznosu od 202, 2 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je ranije za Tanjug da je u junu, brzo nakon konstituisanja Skupštine grada, usvojen gradski budžet uz obećanje da će prvo biti urađen njegov rebalans s obzirom na to da je grad u prvih šest meseci bio na privremenom finansiranju, kao i da je neophodno da se finansije Beograda prilagode potrebama grada.

"Ovaj rebalans radimo pre svega zato što imamo povećanje prihoda u budžetu grada Beograda za 6,1 odsto pa će budžet iznositi 202,2 milijarde dinara. To povećanje će pre svega otići u javni prevoz i novi ugovor o privatnom javnom partnerstvu sa privatnim prevoznicima je jedna od tačaka dnevnog reda", naveo je on.

Dodao je da će deo novca biti potrošen za revitalizaciju i izgradnju novih saobraćajnica i puteva.