22. septembar 2024 09:04

Granata uklonjena iz centra Beograda, na putu ka Deliblatskoj peščari

Izvor: TANJUG

podeli vest

Granata uklonjena iz centra Beograda, na putu ka Deliblatskoj peščari

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Artiljerijska granata iz Prvog svetskog rata, pronađena na gradilištu u Vlajkovićevoj ulici, u centru Beograda izmeštena je i na putu je ka Deliblatskoj peščari, gde će biti uništena, javio je izveštač RTS-a.

Granata je, preko Pančevačkog mosta, na putu ka Deliblatskoj peščari, navodi javni servis.

U Vlajkovićevoj ulici, u centru Beograda, jutros je u osam časova počela akcija izmeštanja artiljerijske granate pronađene na mestu izgradnje podzemne garaže.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je u akciji učestvuje 130 pripadnika MUP-a, od toga su 100 pripadnici Sektora za vanredne situacije i 30 su pripadnici policije.

Počela akcija uklanjanja granate iz centra Beograda, učestvuje 130 pripadnika MUP-a

U Vlajkovićevoj ulici, u centru Beograda, jutros u osam časova počela je akcija izmeštanja artiljerijske granate zaostale iz Prvog svetskog rata, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je u akciji učestvuje 130 pripadnika MUP-a i da će granata biti uništena u Deliblatskoj peščari.

"U današnjoj akciji učestvovaće ukupno 130 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, od toga su 100 pripadnici Sektora za vanredne situacije i 30 su pripadnici policije", rekao je Dačić za RTS u štabu Sektora za vanredne situacije za Grad Beograd pred početak akcije.

Ministar je rekao da je sve isplanirano i da ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema, ali da je oprez neophodan napominjući da je trasa transporta granate obezbeđena i da će biti uništena u Deliblatskoj peščari.

"Ovo nije prvi put da je ovakva naprava pronađena u Beogradu. Reč je o više stotina, pa i hiljada komada. Ovo je šesta koja je pronađena ove godine", rekao je Dačić