12. april 2023 15:03

Šapić: Kanalizaciona crpna stanica Krnjača 2 biće puštena u rad do prvog juna

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2" i najavio da će biti puštena u rad do 1. juna.

"Kada se pusti u rad imaćemo stanicu koja će moći da crpi svu kanalizaciju koju budemo radili, to nije mala stvar", rekao je Šapić.

On je razgovarao sa građanima sa leve obale Dunava o izgradnji kanalizacije i naveo da će ih u narednom periodu gradski menadžer Miroslav Čučković svakog meseca informisati dokle se stiglo sa aktivnostima na tom projektu. 

Ako EIB ne odobri tražiće se način finansiranja kanalizacije u Krnjači

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je postupak biranja izvođača radova na kanalizacionoj mreži na levoj obali Dunava završen i najavio da će Grad morati da nađe alternativni način finansiranja ako Evropska investiciona banka do juna ne odobri sredstava.

Šapić je to rekao tokom obilaska radova na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2" i razgovora sa građanima sa leve obale Dunava, a na pitanje novinara kada će se pokrenuti novi postupak ako se raskine ugovor sa EIB.Intext service Video

"Ne očekujemo da će se kretati u novi postupak. Očekujemo da je završen postupak biranja izvođača, samo moramo da nađemo način finansiranja, što je daleko manje vremena nego čitav novi postupak. Naša računica je da je postupak završen samo je pitanje da li će nam EIB odboriti sredstva", rekao je on.

Insistiram da tužilaštvo utvrdi koruptivne radnje

Šapić je rekao danas da će insistirati da tužilaštvo utvrdi da li je bilo koruptivnih radnji i nameštanja tendera.

Odgovarajući na pitanje o tvrdnji Vladimira Đukanovića, da bi tužilaštvo trebalo da se uključi u istragu o snimku gde navodno šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović nudi predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao, i da bi za to trebalo da Šapić krivično odgovara, on je rekao da je zadovoljan što se tužilaštvo uključuje.

Intext service Video

"Ne pratim šta govori Vladimir Đukanović, ali se sa njim slažem da treba i ja i svi drugi krivično da odgovaramo, kao što bi trebalo da odgovaraju i oni ako se ispostavi da su nas lažno optužili i zato sam srećan što će tužilaštvo da uđe u čitav predmet, u sve što se dešavalo u ovih 13 godina" rekao je Šapić.