13. april 2023 21:16

Čučković: Intermodularni terminal pozicioniraće Beograd u centar ovog dela Evrope

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čučković: Intermodularni terminal pozicioniraće Beograd u centar ovog dela Evrope

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradski menadžer Miroslav Čučković naglasio je danas na sednici Skupštine Grada da je intermodularni terminal u Batajnici najvažniji objekat za saobraćajno i logističko pozicioniranje Beograda u ovom delu Evrope, te da će on biti otvoren za nekoliko dana.

Podsetio je da je, kada je urađeno partnerstvo za novi aerodrom i kada je država pod dirigentskom palicom Aleksandra Vučića vratila snagu Er Srbiji, govoreno i da će aerodrom Nikola Tesla biti centar jugoistočne Evrope i da se to desilo.

Danas se jedino iz Beograda leti direktno za Kinu i SAD, rekao je Čučković i naglasio da će logistički centar kombinovati sve vrste prevoza na 13 hektara.

Precizirao je da će taj centar biti otvoren u prisustvu predsednika Vučića.

Grad je dao zemljište, suvlasnik je 15 odsto tog područja, naveo je on.

 

Naš cilj je, dodao je, pošto EU finansira taj objekat sa 80 odsto, da se odobrenom sistematizacijom logističkog saobraćaja, osam puta poveća udeo grada.

Prema njegovim rečima, sve planirano i najvaljeno će povećati udeo grada u BDP-u i sa sigurnošću dati doprinos da imamo značajno povećanje plata i penzija.

Naglasio je da će naplata i sve ono što treba da bude deo javnog sitema prevoza biti javno i precizno prikazano građanima kada javni prevoz posle usvojene odluke o raskidu ugovora sa Kenkartom dođe u državne ruke.

"Ponosan sam što sam na naslovnim stranama CINS-a i BIRN-a, svi koji se bore na dobrobit grada su na njihovim stranicama", dodao je Čučković.