15. decembar 2022 15:52

Zamenica gradonačelnika Beograda podelila novogodišnje paketiće deci koja koriste usluge institucije "Predah"

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović obišla je danas, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za mlade, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i podelila 150 novogodišnjih paketića deci koja koriste usluge institucije "Predah".

Vidović je navela da se danas realizuje projekat "Novogodišnji vrabac" koji je projekat Kancelarije za mlade, osnovane kao posebne službe Grada Beograda koja radi na unapređenju položaja mladih.

Service Photo Gallery

"Poznato je da je vrabac simbol Beograda i danas je ovde da uveseli, obraduje i poželi sreću u novoj godini svim korisnicima 'Predaha'", rekla je Vidović, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakla je da Grad Beograd nastoji da svoj deci i omladini sa smetnjama u razvoju, kao i njihovim roditeljima, omogući što lakšu organizaciju života i navela da su tokom godina u potpunosti rekonstruisani i prošireni postojeći objekti Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju gde, dodala je, mogu povremeno da borave, vikendom ili radnim danima, što je roditeljima i deci od velikog značaja.

Vidović je naglasila da je odgovorna socijalna politika jedan od stubova razvoja Beograda.

"Srećna sam što smo danas zajedno, što će Kancelarija za mlade pokloniti deci 150 paketića za Novu godinu", dodala je zamenica gradonačelnika i zahvalila svima koji su se odazvali pozivu za učešće u ovoj akciji, kao i radnicima Centra.

Direktorka Kancelarije za mlade Milica Papić istakla je da je cilj akcije da se uputi poruka o značaju brige o drugima i unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa.

"Važno je da Kancelarija za mlade, kao krovna organizacija mladih na teritoriji Beograda, brine o svim mladima. Sigurna sam da ćemo u 2023. godini uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve i realizujemo veliki broj humanitarnih akcija. Zahvalnost koju smo danas dobili od korisnika ovog centra, predstavlja nešto što zaista nema cenu", rekla je Papić.

U saopštenju se dodaje da su korisnicima centra paketiće podelile i influenserka Ines Klara i umetnica Sanja Vučić.