7. jun 2023 15:51

Otvoreno "Leto na Adi za osobe sa invaliditetom"

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Marija Krcadinac, ilustracija

BEOGRAD - U ime pomoćnice ministra za rad u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljane Barošević, predstavnici ovog sektora su na poziv "Centra za nove ideje" učestvovali u manifestaciji "DrugAčiji 2023", održanoj na Adi Ciganliji, i time zvanično otvorili "Leto na Adi za osobe sa invaliditetom".

U cilju poboljšanja psihofizičkog stanja osoba sa invaliditetom ovaj projekat realizovaće se u "Terapijskom vrtu Ade Ciganlije" u kom će učesnici kroz različite sportsko-rekreativne aktivnosti i radionice moći da se takmiče sa svim zainteresovanim građanima.

U cilju uzajamne podrške i poštovanja različitosti učesnici manifestacije su i predstavnici Sektora za zaštitu osoba sa indvaliditetom.

Program, podržan i od Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograd, pruža mogućnost takmičenja u raznim disciplinama: šah, baskin - inkluzivna košarka, stoni tenis, pikado i boćanje za OSI, frizbi, karate, badminton, a predviđen je i joga čas.

Manifestacija "DrugAčiji" podržana je i od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje ujedno, kao njihov partner od 2020. godine, odobrava sredstva za realizaciju ove manifestacije.