23. jun 2023 08:32

Čučković: Prva faza rekonstrukcije Ulice Maksima Gorkog do 1. avgusta

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Prva faza radova na rekonstrukciji Ulice Maksima Gorkog na Vračaru, koja se odvija na potezu od kružnog toka kod Kalenić pijaca do Južnog bulevara, biće završena do 1. avgusta, izjavio je danas za Tanjug gradski menadžer Miroslav Čučković.

"Kao što smo i obećali kada smo počeli rekonstrukciju Ulice Cara Nikolaja i Trg Milene i Gage, uradili smo čitav splet ulica na Vračaru, od rekonstrukcije Mileševske preko Nevesinjske, Cara Nikolaja, Krunske i zaista, zbog najvećeg prometa, Ulice Maksima Gorkog - u nju smo ušli sada kada je počela letnja sezona i letnji raspust kako ne bismo opterećivali javni prevoz", rekao je za Tanjug Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Intext service Video

Prema njegovim rečima, po završetku prve faze, rekonstrukcija ulice nastavlja se kroz opštinu Voždovac, uz brdo prema Ekonomskoj školi i taj posao će se završiti do početka školske godine.

"Ona će biti urađena u kompletnoj dužini, duboko se radi kao što je rađen i Bulevar despota Stefana sa zamenom instalacija, sa zidanje novih šahti koje su bile obrušene tokom decenija eksplatacije i biće urađeno u prvoj fazi do raskrsnice sa Južnim bulevarom i to ćemo završiti do prvog avgusta", rekao je Čučković.

S ozbirom da se u ovoj ulici nalazi Opština Vračar i pijaca Kalenić, dva stajališta su za linije 25 i 26 izmeštena na dva mesta - prvo je u Mileševskoj 14, a drugo u Sinđelićevoj kod Maksija.

"Ova ulica decenijama nije rađena, potrebe su postojale i što se tiče linijske infrastrukture, vrlo smo često imali pucanje vodovodnih cevi, bilo je neophodno i sam kolovoz obnoviti u potpunosti", dodao je Čučković.

Intext service Video