6. jul 2023 14:27

Šapić obišao obnovljen park kod Vojne gimnazije u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić obišao obnovljen park kod Vojne gimnazije u Beogradu

Foto: TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas obnovljeni park kod Vojne gimnazije, na Senjaku, gde su završeni radovi na sanaciji svih pešačkih staza, izgradnji dečjeg igrališta, košarkaškog terena, teretane na otvorenom i prostora za odmor.

"Ovakve stvari izuzetno su važne, ali zbog velikih projekata zaboravljamo ono što čini svakodnevni život Beograđana, a to su uređene, zelene površine sa brojnim sadržajima. Siguran sam da će park žiteljima ovog dela Savskog venca, ali i svim Beograđanima biti maksimalno na usluzi i da će ga rado posećivati", rekao je Šapić.

 

Gradonačelnik je najavio da će park imati i ograđen deo za kućne ljubimce.

"Imam jednu zamerku koju ćemo videti da ispravimo, to je da napravimo jedan deo za kućne ljubimce, jer mislim da svaki park ove veličine mora da ima ograđen deo za kućne ljubimce koji se ispostavio kao izuzetno svrsishodan", rekao je Šapić.

Dodao je da se razgovaralo i o đubrijerama koje treba da imaju poklopce, kako vetar ili ptice ne bi raznosili smeće.

Zajedno sa Šapićem, ovaj obnovljeni prostor na teritoriji opštine Savski venac posetili su i direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Stanojević je rekao da je u pitanju prostor od 30.000 kvadratnih metara, te da je oko 4.500 kvadratnih metara pod čvrstim zastorima.

"Napravili smo sportski teren, fitnes na otvorenom, dva dečija igrališta, jedno prilagođeno deci do sedam godina, drugo za odraslu decu", naveo je Stanojević.

Stanojević je rekao da se danas obavljaju radovi sličnog sadržaja na 15 lokacija u Beogradu i dodao je da će se ubrzo razmotriti koja je idealna pozicija u parku da se doda zona za kućne ljubimce.

"Razmotrićemo koja je idealna pozicija da kroz projektovanje nađemo adekvatnu zonu za kućne ljudbimce kako bi ovaj park bio upotpunjen i tim sadržajem", istakao je on.

Vidović je rekao da je u prethodnih nekoliko godina obnovljeno i izgrađeno preko 20 sportskih terena i dečijih igrališta.

"Danas smo ovde na Senjaku, pre nekoliko meseci završen je park na Mostaru 'Tri ključa', pre toga u naselju Stjepana Filipovića na Dedinju. Opština Savski venac je otvorila prvi eko park u kompleksu Topčiderskog parka", napomenuo je predsednik te beogradske opštine.