21. avgust 2023 09:53

Čučković: Beograd mora da usvoji Plan šinskih sistema i izgradi toplanu za "Ekspo 2027"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čučković: Beograd mora da usvoji Plan šinskih sistema i izgradi toplanu za "Ekspo 2027"

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je danas da Beograd ima zadatak da za EXPO 2027. Skupština grada usvoji Plan generalne regulacije šinskih sistema i da izgradi toplanu u Surčinu, koja bi služila za potrebe budućeg EXPO i Nacionalnog stadiona.

Čučković je za TV Pink rekao da je Plan generalne regulacije šinskih sistema preduslov za izgradnju dugo željene pruge od Prokopa, preko nove autobuske stanice do aerodroma i Nacionalnog stadiona i dalje prema Jakovu i Obrenovcu.

"Politika Srpske napredne stranke je da ćemo od predgrađa Beograda napraviti njegov početak, a ne kraj. To više nisu zaboravljeni krajevi, već krajevi sa najvećim razvojnim potencijalom u Beogradu. Tako se posmatra i Mladenovac, prema kome ide vodoizvorište Makiš-Mladenovac. Ta cev je već nadomak Vlaškog polja i to je duž auto-puta nekih 21 kilometar koji se gradi", rekao je Čučković.

Kada je reč o toplani, Čučković je naveo da bi ona trebalo da služi za grejanje i hlađenje budućeg Nacionalnog stadiona, prostora izložbe EXPO i kompletnog savremenog stambenog naselja koje će tu biti izgrađeno.

Kako je rekao, toplana će biti smeštena između Nacionalnog stadiona i prostora za EXPO.