28. avgust 2023 14:24

U Barajevu otvoren Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić svečano je danas otvorio novoizgrađeni Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju i najavio da će na jesen biti postavljen kamen temeljac otvorenog bazena u Barajevu što će označiti početak druge faze izgradnje sportskog kompleksa.

"U ovim vremenima u kojima se stalno priča o nekim velikim megalomanskim stvarima onda zaboravimo na one koji bez pomoći društva, bez pomoći svih nas a to jesu deca, pre svega deca ometena u razvoju, oni za koje ovakvi objekti i postoje", rekao je Šapić i poželeo zaposlenima i deci ometenoj u razvoju da objekat koriste na najbolji mogući način.

Intext service Video

Sportski centar, koji je obišao zajedno sa predsednikom Opštine Barajevo Slobodanom Adamovićem, počeće sa radom sredinom oktobra, rekao je Šapić i dodao da će tada centar moći da primi svoje prve korisnike.

"Barajevo lokacijski, sa svojim prirodnim karakteristikama koje ima, ukoliko mu budemo, a hoćemo, obezebedili stvari koje postoje u centralnim gradskim opštinama, ima potencijal da postane jedna od najatrkativnijih lokacija za život u našem gradu", rekao je Šapić.

Dodao je da se nada da će na jesen biti postavljen kamen temeljac otvorenog, a kasnije i zatvorenog bazena u Barajevu.

"Život na obodima grada može da ima zaista mnogo više prednosti nego što je imao do sada i oni koji žive na obodima grada više neće biti u podređenom, već u povlašćenom položaju", rekao je on.

Intext service Video

Istakao je da će se nastaviti sa izgradnjom infrastrukture i što kvalitetnijih uslova za život svih stanovnika Barajeva.

Ono što Dan opštine Barajevo čini posebnim, prema rečima predsednika opštine Slobodana Adamovića, jeste otvaranje dva kapitalna objekta: Sportsko rekreativnog centra i Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju.

"Jedan je multifunkcionalna sportska hala sa poslovnim objektom od 2.500 kvadrata, koja će sredinom oktobra biti predata stanovnicima Barajeva na korišćenje čime se završava prva faza sportskog kompleksa", rekao je Adamović.

Dodao je da će sredinom oktobra biti položen kamen temeljac za početak druge faze koja podrazumeva otvoreni i zatvoreni bazen jer je Barajevo bila jedina opština u Beogradu koja do sada nije imala sportsku halu i bazen.

Intext service Video

"Zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za socijalni rad i mojim saradnicima iz opštine Barajevo, brzo smo izdali dozvolu, Grad Beograd je obezbedio sredstva i izgrađen je ovaj centar kojim je deci omogućen bolji i ugodniji život", rekao je Adamović.

Dodao je da je sredstvina opštine napravljen i novi objekat ambulante u naselju Gaj sa ciljem da se rasterete gužve u domu zdravlja.

Novoizgrađeni objekat Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Barajevu prostire se na više od hiljadu kvadrata.

Izgrađen je za manje od godinu dana, kapacitet je oko 40 korisnika, a o njima će se brinuti 23 zaposlena.