31. avgust 2023 17:19

Šapić: Dočekujemo 1. septembar sa nizom mera koje olakšavaju život Beograđanima

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da građani Beograda dočekuju 1. septembar sa merama koje olakšavaju život - besplatnim prevozom za srednjioškolce, besplatnim časovima engleskog u predškolskim ustanovama, sa prečišćivačima vazduha u svim vrtićima i školama, besplatnim vrtićima za sve i besplatnim udžbenicima za osnovce i srednjoškolce.

"Ja sam govorio kada sam došao na ovo mesto da će politika brige o ljudima biti u prvom planu gradske uprave. Ja sam se na isti način ponašao i u prethodnih 10 godina na Novom Beogradu", rekao je Šapić za Tanjug.

Intext service Video

Dodao je da će se Grad Beograd potruditi kako bi se radovi na rekonstrukcijama ulica priveli kraju, i dodao da se sada vidi šta je i koliko toga urađeno preko leta.

Očekujem isti ili veći prihod od prodaje karata do kraja septembra

Aleksandar Šapić je naveo da očekuje da GSP do kraja septembra zabeleži isti ili veći prihod od naplate karata kao pre preuzimanja od kompanije Kentkart i to sa duplo nižim cenama i novim povlaščenim kategorijama.

On je rekao i da očekuje i da javni prevoz bude bolji i kvalitetniji nego ikada pre.

Intext service Video

Šapić je to izjavio za Tanjug komentarišući izjavu bivšeg odbornika Nikole Jovanovića, koji je rekao da je zabeležen duplo slabiji prihod od prodaje karata u odnosu na isti period prošle godine.