27. decembar 2022 11:03

Crveni krst Novi Beograd danas organizuje podelu 350 paketića za decu u Institutu za majku i dete

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/J. Pap, ilustracija

BEOGRAD - U okviru akcije ,,Jedan paketić mnogo ljubavi“ Crveni krst Novi Beograd danas organizuje podelu 350 novogodišnjih paketića deci koja se leče u Institutu za majku i dete, izjavio je za Tanjug Nikola Prica, sekretar Crvenog krsta Beograd.

“Ovu akciju organizujemo u saradnji sa učenicima osnovnih, srednjih škola. Akcija je humanitarnog karaktera i ima dva osnovna cilja - razvoj solidarnosti i humanijih odnosa kod mladih i obezbeđivanje novogodišnjih paketića za decu koja su bolesna i socijalno ugrožena”, rekao je Prica.

Intext service Video

Podela paketića uveliko je u toku. Novogodišnje paketiće će primiti deca koja se za vreme novogodišnjih i božićnih praznika nalaze na lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr. Vukan Čupić“, zatim Udruženje distrofičara Beograd, Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osobai Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Novi Beograd.

Prica je rekao da će paketiće primiti Udruženje boraca i invalida rata od 1990. godine GO Novi Beograd, Udruženje ratnih mirnodopskih vojnih invalida, Udruženje obolelih od multiple skleroze Novi Beograd, Udruženje žrtava nasilja HAJR dečiji tim, Svratište za decu na Novom Beogradu, OŠ "Novi Beograd“, Specijalizovan zavod za smeštaj i rehabilitaciju Stamnica "Dr. Nikola Šumenković“, kao i ostala socijalno ugrožena i bolesna deca, prema predlogu Centra za socijalni rad.

“Podelu 350 novogodišnjih paketića za decu u Institutu za majku i dete uz Deda Mraza organizujemo danas, a u akciji ,,Jedan paketić mnogo ljubavi“ Crveni krst Novi Beograd će u 2022. godini podeliti 1.200 novogodišnjih paketića”, rekao je Prica.

On je podsetio da Crveni krst već dugi niz godina organizuje akciju ,,Jedan paketić mnogo ljubavi“.