28. novembar 2023 08:52

Zimska služba JKP Beograd put spremna za zimu, dežurstva na 14 baza

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - "Ekipe Zimske službe JKP Beograd put spremno dočekuju zimu i snežne padavine", izjavio je dežurni inženjer Zimske službe JKP Beograd put Pavle Pavlović.

On je za Tanjug rekao da je zimska služba trenutno u nultom stepenu pripravnosti kada je reč o gradskim saobraćajnicama, odnosno prvom za republičke puteve drugog reda.

Intext service Video

"Apsolutno spremno dočekujemo zimu, opremljeni smo. U odnosu na nalog koji dobijemo od upravljača, odnosno investitora mi smo spremni da reagujemo i angažujemo dovoljan broj i ljudstva i mašina i, naravno, vozila za čišćenje snega", naveo je Pavlović.

Istakao je da soli ima dovoljno i da je raspodeljena po bazama i precizirao da zimska služba ima oko 1500 tona soli i kamenog agregata oko 500 tona.

Prema njegovim rečima, na gradskim putevima je trenutno angažovano tri vozila, a na republičkim pet vozila koji su tu da intervenišu ukoliko bude potrebe.

Intext service Video

Pavlović je naveo da zimska služba trenutno dežura na svojih 14 četrnaest baza, da je situacija dobra, temperatura je u plusu i u toku noći, tako da nije bilo potrebe za obimnijim intervencijama, već je urađen obavezni preventivni obilazak i ustanovljeno je da je sve u redu.

"Dok ne bude nekih većih minusa, odnosno padavina bićemo u stanju pripravnosti", istakao Pavlović.

Ukazao je da je u najvišem stepenu angažovanja, petom, otprilike 144 kamiona i drugih vozila i oko 250 ljudi u smeni.

"Poledica je nešto što predstavlja najveći problem za vozače. Mi pratimo temperaturu na 5 santimetara od tla i čim dobijemo po prognozi da će temepratura biti niska, to je nagoveštaj da budemo obazrivi", rekao je Pavlović.