18. decembar 2023 09:59

U Šestoj beogradskoj gimnaziji otvoren Mejkers lab

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JELENA SAVIĆ

BEOGRAD - U Beogradu, u Šestoj beogradskoj gimnaziji danas će biti otvoren drugi Mejkers lab, novi moderni prostor za nauku, inovacije i preduzetništvo. Pored Prve beogradske gimnazije i Šesta gimnazija dobija svoju učionicu budućnosti.

Rukovodilac Sektora za programske aktivnosti Centra za promociju nauke Danijela Vučićević rekla je za Tanjug da će grupa za obrazovanje, uz podršku kompanija partnera, otvoriti prostor za inoviranje i kreativnost koji će biti podeljen u tri zone.

Intext service Video

"Škola u čije temelje je ugrađena poruka Svetlost, znanje, život, trinaesta je po redu u Srbiji koja dobija svoj Mejkers. Kao i u slučaju prethodnih Mejkers labova, i ovaj dobija svoje mesto u školi sa bogatom istorijom, primećenim uspesima i slavnim i uspešnim đacima. Do kraja školske godine biće ih još dve, što je ukupno 15 Mejkers labova u Srbiji", rekla je Vučićević.

Nastavnica računarstva i informatike i koordinatorka Mejkers laba Snežana Marković rekla je za Tanjug da Šesta beogradska gimnazija dobija svoju učionicu budućnosti.

Intext service Video

"Škola je oduvek u svom planu i programu išla korak ispred, a to danas potvrđuje i pristup nastavi usmeren na kvalitet, istraživanje i primenu drugih izvora znanja van škole, učešće na kulturnim, sportskim i drugim akcijama i manifestacijama u okruženju i lokalnoj zajednici. Podkast, roboti, muzički bendovi, naučni eksperimenti, edukativne igrice - svakodnevica su za timski rad đaka i nastavnika u ovoj školi", rekla je Marković.

Intext service Video