10. januar 2024 09:54

U opštini Stari grad počela podela industrijske soli

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U beogradskoj opštini Stari grad počela je podela industrijske soli za ovu zimsku sezonu.

Industrijska so se može podići bez novčane naknade, na dva distributivna punkta u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad, u Makedonskoj 42 i PD "25.maj – Milan Gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška 63.

"Industrijska so se može podići svakog radnog dana, bez novčane naknade u prostorijama Uslužnog centra Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42, ulaz je iz Nušićeve ulice u vremenu od 9 do 16 časova i tu su obezbeđene količine za građane i predstavnike stambenih zajednica", rekao je za Tanjug koordinator Štaba za vanredne situacije GO Stari grad Mihajlo Jevtić.

Intext service Video

On je pozvao predstavnike javnih ustanove i privredne subjekte da prezumu pakete u PD "25.maj – Milan Gale Muškatirović" u Tadeuša Košćuška 63, takođe svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

Jevtić je naveo da je za preuzimanje industrijske soli potrebno poneti samo ličnu kartu ili neku drugu važeću ličnu ispravu i apelovao je na sugrađane da na vreme obezbede neophodne količine industrijske soli za predstojeće zimske dane.

Intext service Video

"Podsećamo sugrađane, upravnike stambenih zajednica, kao i predstavnike preduzeća, radnji i ugostiteljskih objektata da su po Odluci o komunalnom redu tokom zimskih uslova obavezni da uklanjaju sneg i led sa trotoara širine do 5m koji se nalazi ispred zgrade, odnosno pripadajuće građevinske parcele, ispred poslovnih zgrada i poslovnih prostora, ispred stambeno-poslovnih zgrada, ispred objekata u izgradnji, ispred i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta”, rekao je Jevtić.

On je dodao da su prema istoj Odluci za to odgovorna pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, odnosno korisnici nepokretnosti ili kao zakupci ili kao neposredni držaoci te nepokretnosti.