1. januar 2024 15:45

GO Savski venac: U okviru manifestacije "Park otvorenog srca" podeljeno više od 2.000 novogodišnjih paketića

Autor: Tanjug

Foto: Gradska opština Savski venac

BEOGRAD - Gradska opština Savski venac obezbedila je u okviru manifestacije "Park otvorenog srca" više od 2.000 novogodišnjih paketića za mališane sa teritorije ove opštine.

Prazničnu čaroliju na platou ispred Muzeja Jugoslavije, upotpunio je Deda Mraz koji je deci darivao novogodišnje paketiće.

Na početku bogatog umetničko-zabavnog programa sugrađane je pozdravio predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović i poželeo im puno sreće i uspeha u Novoj godini.

Kako se navodi u saopštenju GO Savski venac, Vidović je naveo da se Opština i ove godine potrudila da svojim najmlađim stanovnicima ulepša novogodišnje praznike. 

"Tradicionalno, svakog 1. januara družimo se sa sugrađanima ispred Muzeja Jugoslavije, a deci sa naše opštine darujemo novogodišnje poklone. Drago mi je što je ova manifestacija prerasla u tradiciju i što svaku novu godinu započinjemo radosno u društvu velikog broja mališana, ali i roditelјa kojima sam zahvalan na dobroj saradnji i svim konstruktivnim predlozima koje su nam dostavlјali u prethodnoj godini, jer su doprineli da deci omogućimo više uređenih prostora za igru, bolјe uslove u školama i vrtićima i još više besplatnih programa i sadržaja", rekao je Vidović. 

Naglasio je da briga o najmlađima ostaje prioritet i poželeo da i u 2024. godini svi zajedno rade za dobrobit lokalne zajednice i građana, a naročito najmlađih sugrađana. 

Na platou ispred Muzeja Jugoslavije izvedena je pozorišna predstava "Deda Mrazove čarobne sanke", novogodišnji plesni šou i magični žonglerski šou, a svoj nastup na bini imali su i mališani iz Predškolske ustanove "Savski venac".

"Park otvorenog srca" krasili su i štandovi sa poslasticama i toplim napicima, a zabavni program trajao je sve do 14.00 sati.