7. februar 2024 10:09

Bebo aplikaciju za dve godine preuzelo više od dva miliona roditelja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bebo aplikaciju za dve godine preuzelo više od dva miliona roditelja

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Za dve godine, koliko postoji mobilna aplikacija Unicefa zasnovana na radu Telefonskog savetovališa "Halo bebo"- "Bebo aplikacija" stekla je više od milion korisnika i prevedena je na 19 jezika, izjavila je Jelena Vasojević savetnica u "Halo bebi" Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Ona je za Tanjug rekla da je za prethodnih godinu dana broj preuzimanja Bebo aplikacije u regionu dupliran i da sada premašuje milion.

"Porastao je broj zainteresovanih zemalja - članica 'Bebo' aplikacije, pa će naša aplikacija tokom ove godine biti dostupna u Turskoj, Slovačkoj i Bangladešu, što je za sada prva zemlja van Evrope. Tako će se broj uključenih zemalja popeti na 17. Koliko smo internacionalni pokazuje i broj jezika na koje je Bebbo prevedna, a to je 19 jezika", rekla je Vasojević.

Kako je rekla u aplikaciji su dostupni brojni sadržaji kreirani da motivišu i ohrabre, informišu i savetuju, da prati i preporučuju.

"Bebbo je džepni priručnik za roditeljstvo. Roditelji mogu da dobiju inspiraciju kako da se igraju sa detetom, kako da kreiraju bezbedno okruženje, kako da na najbolji način i blagovremeno prepoznaju potrebe deteta i na njih odgovore, kako da neguju dete kada se razboli", rekla je Vasojević.

Prema rečima vasojevićeve interaktivnost aplikacije ogleda se u tome što roditelji imaju mogućnost da kreiraju profile dece - evidentiraju podatke o vakcinaciji , preventivnim pregledima, trenutnoj detetovoj težini i visini, dostignućima deteta, a nakon toga se sadržaj aplikacije prilagođava i tematski tekstovi se prikazuiju baš roditeljima koji za tim temama imaju potrebe i interesovanja.

"Bebbo će podsetiti roditelje kada treba da odvedu dete na preventivni pregled, vakcinaciju ili ih upozoriti ako razvoj ne ide kako je očekivano za taj uzrast. Aplikacija je besplatana i dostupna na IOS i Play storu", rekla je Vasojević.