7. mart 2024 10:14

U Mirijevu otvorena oftalmoloska ambulanta DZ Zvedara

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Žitelji Mirijeva će od sada u svojoj najbližoj zdravstvenoj ustanovi moći da obave očne preglede, jer je u zdravstvenoj stanici Mirijevo, Doma zdravlja Zvezdara po prvi put otvorena oftalmološka ambulanta.

"Mnogo nam znači otvaranje nove oftalmološke ambulante na ovoj lokaciji. Ogranak Mirijevo Doma zdravlja Zvezdara postoji petnaest godina i ovo je prvi put da ovde kod nas otvaramo oftalmološku ambulantu", rekao je za Tanjug dr Milan Dimitrijević, ispred DZ Zvezdara.

Intext service Video

Dodao je da je posle dužeg vremena otvorena i ORL ambulanta, tako da je konačno Dom zdravlja Mirijevo zaokružio sve specijalističke preglede na jednom mestu, kao i naš centralni Dom zdravlja Zvezdara što je za naše građane i pacijente velika korist.

"Mi u ogranku Mirijevo imamo 40.000 kartona odraslih i 20.000 dečijih kartona, što znači da je oko 60.000 pacijenata u Mirijevu i gravitira našem domu zdravlja", rekao je Dimitrijević.

Intext service Video

Prema njegovim rečima, oftamologija u zdravstvenoj stanici Mirijevo će raditi od 7 do 13:30, svakoga dana.

"U proteklih godinu dana, sve ambulante ovog Doma zdravlja su renovirane, a otvoren je i Dečiji dispanzer u Malom Mokrom Lugu. Takođe, u ambulanti ovog Doma zdravlja u Velikom Mokrom Lugu, posle više godina, ponovo radi Dečiji dispanzer", rekao je Dimitrijević.