10. maj 2024 09:55

Opština Čukarica organizuje prijem dobrovoljnih davalaca krvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Čukarica organizuje prijem dobrovoljnih davalaca krvi

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Gradska opština Čukarica upriličiće prijem povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi i nagraditi najhumanije, rekao je danas predsednik te opštine Srđan Kolarić.

"Tradicionalnu dodelu priznanja i plaketa organizuje Crveni krst Čukarica, uz podršku naše opštine, a ove godine priznanja će biti dodeljena i institucijama koje su dale veliku podršku davalaštvu - Turistička organizacija Čukarica i Konjički klub Triniti", rekao je Kolarić.

Kako je rekao Crveni krst Čukarica i Gradska opština Čukarica već godinama unazad na ovaj dan organizuju susret sa sugrađanima koji svojom dobrom voljom, čovečnošću i odgovornošću spasavaju ljudske živote.

"Smatramo da su ovaj prijem i dodela priznanja jedna dobra praksa i da ljudima koji čine ovako human gest, kao što je davanje krvi, nikada ne možemo dovoljno da se zahvalimo, ali možemo da im ukažemo pažnju i poštovanje", rekao je Kolarić.

Kako je rekao nada se da će na taj način podstaći i druge da se pridruže i postanu davaoci, svesni da su dajući krv, pomogli nekom u presudnom trenutku.