20. maj 2024 10:06

Opština Stari grad nastavlja akciju postavljanja parking senzora

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Opština Stari grad zajedno sa „Parking servisom", nastavlja akciju postavljanja parking senzora za sistem obaveštavanja vozača o slobodnim parking mestima, izjavio je danas Bojan Bojić iz te beogradske opštine.

Bojić je rekao da su novi parking senzori postavljeni na platou Mike Alasa, pored Dunavske ulice na Dorćolu, na prostoru koji je oivičen ulicama Dubrovačkom, Dunavskom i Mike Alasa.

“Završeni su radovi, asfaltiranje i obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije na novom parkingu. Nakon ugradnje senzora i tabli za obaveštenja, kao i druge potrebne dodatne opreme, novim sistemom obaveštavanja je obuhvaćeno 163 regularna i osam parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom”, rekao je Bojić.

Intext service Video

Novi parking na Platou Mike Alasa pripada plavoj zoni, u kojoj parkiranje vremenski nije ograničeno, a kontrola i naplata će se obavljati radnim danima od 8 do 21, subotom od 8 do 14 časova.

„Na teritoriji naše opštine do sada je postavljeno 1800, a danas će se na Platou Mike Alasa ugraditi dodatnih 171 parking senzor”, rekao je Bojić.

On je izjavio da će parking senzori omogućiti dobijanje informacije gde se nalaze slobodna mesta, uštedeće vreme koje provodimo tražeći slobodno parking mesto i omogućiti da brže i lakše dođemo do njega.

Intext service Video

“Trenutno se gradi podzemna garaža na uglu Vlajkovićeve i Kosovske ulice, sa 284 novih parking mesta i na taj način nastavljamo borbu za rešavanje problema parkiranja na Starom gradu“, rekao je Bojić.

Na području Gradske opštine Stari grad sistemom senzora pokriveno je, kako je rekao, ukupno 1.971 parking mesto.

Takođe, na 44 lokacije je postavljeno i 85 tabli za obaveštenja.

"Na ovim tablama se nalaze podaci o trenutno slobodnim parking mestima u zonama, kao i onim rezervisanim za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom”, rekao je Bojić.