21. maj 2024 13:44

Šapić: Pretvaranjem Pariske ulice u pešačku spojićemo Kalemegdan i Knez Mihajlovu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Pretvaranjem Pariske ulice u pešačku spojićemo Kalemegdan i Knez Mihajlovu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas plan za uređenje Pariske ulice i rekao da će se njegovom realizacijom proširiti pešačka zona oko Knez Mihajlove ulice i spojiti sa Kalemegdanom, a da će Beograđani konačno dobiti rešenje koje odavno zaslužuju.

Šapić je na konferenciji za medije organizovanoj kod pešačkog prelaza koji spaja Knez Mihajlovu i Kalemegdan rekao da se nada da je došlo vreme za realizaciju ideje koja odavno postoji, a koja će prema njegovim rečima promeniti centar grada i učiniti ga zaista pravom pešačkom zonom.

On je dodao da će idejno rešenje biti dorađivano u toku sledećih nekoliko meseci, a da očekuje da se na jesen stvore uslovi za realizaciju, te da će prostor od Uzun Mirkove ulice pa do vrha Pariske postati veliko šetalište i kako je ocenio jedan od najlepših delova grada.

"Omogućićemo Beograđanima i onima koji dođu u naš grad da od Beogradskog pobednika, kroz čitav Kalemegdanski park, pa do Terazijske česme pešače neometano bez saobraćaja. To će naravno učiniti i da u ovom delu i vazduh bude nešto čistiji i da bude manje gužvi", rekao je Šapić.

Kada je u pitanju tramvajski saobraćaj, Šapić navodi da će on kao i do sada saobraćati normalno u delu Karađorđeve ulice i Ulice cara Dušana, a da postoji ideja da od Ulice cara Dušana saobraća jedno šatl vozilo koje će voziti do Uzun Mirkove i tu ići u krug.

Pogrebne usluge imale velika ulaganja 2023. godine, cene nisu menjane od 2019. godine

Aleksandar Šapić rekao je danas da su gubitke Javnog komunalnog preduzeća Pogrebne usluge tokom prethodne godine, uslovila velika ulaganja koje je ta kompanija imala, ali i činjenica da cene usluga nisu menjane od 2019. godine.

Šapić je ovo izjavio na konferenciji za medije na kojoj je predstavio plan za uređenje Pariske ulice i dodao da tim pitanjem nije mogao podrobnije da se bavi s obzirom da do izbora novog gradskog rukovodstva uprava grada funkcioniše u drugačijim okolnostima.

"Imamo osam meseci Privremeni organ i sad je pitanje ko treba time da se bavi. Imam informaciju, zvao sam naravno jer me interesovalo, ali ne bih mogao sada podrobnije da pojasnim", rekao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše podatak Agencije za privredne registre na osnovu kojeg je prošle godine javno komunalno preduzeće pogrebne usluge poslovalo sa gubitkom od oko 26 miliona dinara.

Dodao je da će kada se nakon izbora 2. juna formiraju organi Grada Beograda preciznije videti tačan razlog gubitka.