13. jun 2024 19:11

GIK: Viši sud odbacio žalbe na glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

GIK: Viši sud odbacio žalbe na glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu danas je odbacio i poslednje žalbe u vezi sa glasanjem na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

On je naglasio da su se time stekli uslovi za donošenje ukupnog izveštaja o rezultatima lokalnih izbora u Gradu Beogradu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Lukić je pre dva dana izjavio da se za proglašenje ukupnog izveštaja o rezultatima izbora u Beogradu čeka razrešenje postupaka koji su u toku, a u zavisnosti od ishoda, kako je rekao, postoji mogućnost da se stvore uslovi za konstituisanje gradske skupštine do kraja juna.

Rok za održavanje konstitutivne sednice lokalne skupštine počinje da teče od momenta kad lokalna izborna komisija objavi rešenja o dodeli mandata kandidatima za odbornike.

Konstitutivnu sednicu, na kojoj se potvrđuju mandati odbornika, saziva predsednik skupštine iz prethodnog saziva u roku od 10 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata na veb prezentaciji, a konstitutivna sednica mora da bude održana najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata.