12. jul 2024 20:15

Miloš Vidović ponovo izabran za predsednika GO Savski venac

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Gradska opština Savski venac

BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović sa liste "Aleksandar Vučić - Savski venac sutra" ponovo je danas izabran na tu funkciju većinom glasova na drugoj sednici novog saziva Skupštine opštine.

Za njegovog zamenika, takođe sa liste "Aleksandar Vučić - Savski venac sutra", izabran je Uroš Tripković koji je i uprethodnom mandatu obavljao tu funkciju, saopštila je GO Savski venac.

Vidović je prilikom preuzimanja dužnosti poručio je da će rukovodstvo te opštine nastaviti da brine o svim njenim građanima.

Podsetio je na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu i zahvalio građanima Savskog venca i Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i koalicionim partnerima na ukazanom poverenju.

"Čast je zavredeti drugi mandat predsednika opštine, ali i velika odgovornost jer politika nije samo pobeda na izborima već dužnost i obaveza da služimo građanima, vodimo računa o njihovim potrebama i nastavimo neumorno da radimo na razvoju svakog dela naše opštine. Podrškom listi 'Aleksandar Vučić - Savski venac sutra', građani Savskog venca su pokazali da vrednuju sve što je do sada urađeno i da žele dalji napredak i razvoj naše opštine. Naš zadatak je da to poverenje opravdamo i da nastavimo još energičnije da radimo i gradimo naš Savski venac", rekao je Vidović.

Naveo je da će u naredne četiri godine fokus biti na realizaciji infrastrukturnih projekata, a da će briga o građanima i njihovim potrebama ostati prioritet opštinskog rukovodstva.

"Predstoje nam važni kapitalni projekti koji će, uz sve što je do sada urađeno, Savski venac učiniti opštinom sa najvišim kvalitetom života. Pre svega, izgradnja novog mosta na Savi i tunela kod Ekonomskog fakulteta, ali i rekonstrukcija starog železničkog mosta koji će biti pešački most. Tu su i obnova Svetonikolskog parka, rekonstrukcija Savske i drugih ulica na našoj opštini, završetak obnove kompleksa Ložionice koja se pretvara u centar kreativnih industrija, kao i rekonstrukcija zgrade stare Pošte na Savskom trgu u kojoj će biti smešteni dečji muzej i pozorište", rekao je Vodivić.

Takođe, naveo je i ulaganje u zdravstvenu infrastrukturu - izgradnju Tiršove 2 i rekonstrukciju zgrade Hitne pomoći, ali i u objekte kulture - Muzej grada u Resavskoj, koji će biti najveći srpski muzej, kao i da će Hala 1 Beogradskog Sajma u budućnosti biti dom za operu.

Vidović je dodao da će uporedo sa kapitalnim projektima velika pažnja biti posvećena komunalnom uređenju opštine, zaštiti životne sredine, nastavku ulaganja u škole i obdaništa, parkove i igrališta, ali i podršci građanima da urede zgrade i fasade i poboljšaju energetsku efikasnost u svojim domovima.

"Brinućemo o potrebama najmlađih i najstarijih sugrađana, kojima ćemo, kao i do sada, omogućiti veliki broj besplatnih programa i sadržaj", naglasio je Vidović.

Dodao je da će vrata njegovog kabineta i ubuduće biti otvorena za sve građane, te da će nastaviti praksu obilaska mesnih zajednica s ciljem da čuje probleme, sugestije i predloge sugrađana za još bolji kvalitet života na opštini.

Na predlog predsednika opštine danas su izabrani i članovi Veća GO Savski venac - Dejan Gerić, Stefan Knežević, Ljubomir Lovre, Uroš Mijatović, Marija Mirazčiev, Slavica Trninić i Dunja Hadžić.