4. oktobar 2024 12:27

Ali Hamnei: Napad na Izrael je minimalna kazna

Izvor: TANJUG

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP/

TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da je iranski raketni napad na Izrael u utorak bio potpuno legalan i legitiman, dodajući da je to bila "minimalna kazna za izraelske zapanjujuće zločine".

Hamnei je u propovedi nakon molitve koju je predvodio u teheranskoj džamiji Grand Mosala rekao da će Islamska Republika izvršavati "sve povezane dužnosti" protiv Izraela "snagom i hrabrošću", a dva puta je ponovio da Iran neće "oklevati" niti "odlagati" kada je reč o Izraelu, prenosi BBC.

On je Izrael nazvao "vampirskim" režimom, a Sjedinjene Američke Države "besnim psom" u regionu.

U prvom delu govora, koji je održao na persijskom, Hamnei je rekao da je neprijatelj Irana isti kao neprijatelj palestinske države, Libana i drugih muslimanskih naroda.

Akcija oružanih snaga Irana protiv Izraela je legalna i legitimna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da njegova zemlja neće "odlagati ni žuriti da izvrši svoju dužnost" u suočavanju sa Izraelom.

Hamnei je u propovedi nakon molitve petkom rekao da je akcija protiv Izraela početkom nedelje bila "potpuno legalna i legitimna", prenosi Rojters.

"Briljantna akcija naših oružanih snaga pre nekoliko noći bila je potpuno legalna i legitimna“, rekao je on govoreći o iranskom raketnom napadu na Izrael.

Ali Hamnei se obratio na masovnom skupu nekoliko dana nakon iranskog napada na Izrael, u prvoj propovedi od raketnog napada njegove zemlje na Izrael talasa napada Izraela na uporišta Hezbolaha u Libanu, navodi Al džazira.