16. oktobar 2024 07:36

Izraelska vojska: U napadu na južni Bejrut ciljano podzemno skladište oružja Hezbolaha

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Hussein Malla

BEJRUT  - Izraelska vojska je potvrdila da je jutros izvršila vazdušni napad na ciljeve Hezbolaha u Dahiji, južnom predgrađu Bejruta, nakon što nekoliko dana nije gađala libansku prestonicu.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni, navođeni obaveštajnim operativcima, napali podzemno skladište oružja Hezbolaha u Dahiji, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je saopštila i da je preduzela korake da izbegne civilne žrtve, izdajući uoči napada naredbu za evakuaciju stanovništva za tu oblast.

Service Photo Gallery

Da je Izrael jutros napao južna predgrađa Bejruta potvrdili su ranije svedoci Rojtersa, koji su naveli da su čuli eksploziju i videli oblak dima.

Ubijen Mahmud al-Mabuh, komandant Hamasovih jedinica dronova u Gazi

Izraelska vojska tvrdi da je u vazdušnom napadu likvidirala Mahmuda al-Mabuha, komandanta Hamasovih jedinica bespilotnih letelica u severnoj Gazi.

Prema saopštenju, Al-Mabuh je bio odgovoran za napade dronovima na Izrael i na izraelske trupe u Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je navela i da je u Džabaliji likvidirala operativce Hamasa u borbama licem u lice, kao i u vazdušnim napadima.

Izraelske snage su izvršile napade dronom u Rafi na "ćeliju naoružanih terorista" koji su planirali terorističke napade, dodaje se u saopštenju izraelske vojske.