22. oktobar 2024 15:45

Jahja Sari: Pogodili smo izraelsku bazu istočno od Tel Aviva raketom "Palestina 2"

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo/Bilal Hussein

SANA - Portparol jemenske militantne grupe Huti brigadni general Jahja Sari saopštio je danas da su jedinice "Ansar Alah" gađale izraelsku vojnu bazu istočno od okupirane Jafe, hipersoničnom raketom "Palestina 2", koja je uspela da zaobiđe američki i izraelski sistem za presretanje.

"Raketne snage izvele su kvalitativnu vojnu operaciju, gađajući izraelsku vojnu bazu, istočno od okupirane Jafe, hipersoničnom balističkom raketom tipa 'Palestina 2'. Projektil je uspeo da stigne do cilja, zaobilazeći američki i izraelski sistem za presretanje", rekao je on, prenosi libanski tv kanal Al Majadin.

Sari je naveo da ova operacija dolazi u okviru pete faze eskalacije u bici "Obećanog osvajanja i Svetog džihada", u znak podrške operaciji "Potop Al-Aksa" koju je pokrenula militantna grupa Hamas i otporu palestinkog naroda.

On je poručio da će oružane snage Jemena nastaviti da izvode vojne operacije protiv Izraela, "sve dok agresija ne prestane, dok se ne ukine opsada pojasa Gaze i ne prestane agresija na Liban".