10. septembar 2024 12:50

Ministarka Irena Vujović u Subotici obišla radove na sanaciji deponije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Irena Vujović u Subotici obišla radove na sanaciji deponije

Foto: TANJUG/Ministarstvo zaštite životne sredine/ Jovana Rošul

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Subotici početak radova na sanaciji nesanitarne deponije „Aleksandrovačka bara“, jednoj od najvećih nesanitarnih deponija u Srbiji, na kojoj se decenijama nepravilno odlagao otpad, a sada se uz podršku Ministarstva ovaj problem građana rešava.

Vujović je istakla da su započeli radovi na prvoj fazi sanacije ove deponije koja se prostire na više od 30 hektara i na kojoj se godišnje odloži više od 50.000 tona otpada. Na mestu deponije će, kako je rekla, po kompletnom završetku projekta, umesto otpada biti zelena oaza, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

"Drago mi je što sam danas u Subotici i što na licu mesta mogu da se uverim da su započeli radovi na sanaciji deponije ‘Aleksandrovačka bara’, na kojoj se 46 godina, gotovo pola veka, nepravilno odlaže otpad. Na problem ove deponije ukazivali su nam građani, jer je u neposrednoj blizini prvih kuća i stanova i na oko 500 metara od jezera Palić", rekla je ona.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa