20. april 2023 13:06

Kraut: Otvaranje fabrike u Valjevu je prava odluka

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VALJEVO - Generalni direktor kompanije Bicerba, koja je svečano danas otvorila novu fabriku u Valjevu, rekao je da će u prvoj fazi biti uloženo više od 21 milion evra i ocenio da je otvaranje fabrike u tom gradu bila prava odluka.

Kraut je rekao da je pre dve godine sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predstavnicima Vlade Srbije dogovorio novu investiciju u novu proizvodnu lokaciju.

On je istakao da je do sada zaposleno oko 60 ljudi uglavnom iz Valjeva i da je plan da u dužem roku posao u toj fabrici pronađe još 300 ljudi.

Kraut je precizirao da je proizvodni pogon površine od preko 11.000 kvadratnih metara kvadratnih.

"Pozitivan razvoj i kontinutarni rast poslednjih godina doveli su do toga da su naši kapaciteti naišli na granicu, a istovremeno razvili su se novi regioni kao tržiste za rast. Zato smo se i odlučili da proširimo proizvodnju u Valjevu”, rekao je Kraut na svečanosti.

On je podsetio da je u maju 2021. godine na konferenciji za novinare saopšteno da će Bicerba otvoriti novu fabriku i da je još tada predstavljeno kako će izgledati proizvodni pogon.

“Mislim da smo ispunili obećanje. Ovo je postala fantastična zgrada na koju možemo biti ponosni”, rekao je direktor.

Rekao je da duguje zahvalnost Vučiću i njegovom timu, jer je podsticao projekat i dodao da je lepo što je danas pronašao vremena da zajedno upriliče otvaranje fabrike u Valjevu.

“I u budućnosti računamo na podšku i saradnju u cilju da uspešnu priču možemo da nastavimo”, poručio je Kraut i podsetio da je “ašov za izgradnju fabrike zaboden u martu prošle godine”.

Kraut je istakao i da će novoizgrađen fabrika poslužiti kao primer za izgradnju drugih Bicerbinih fabrika širom sveta.

“Već u februaru smo mogli da počnemo sa proizvodnjom vaga i da ih isporučimo kupcima. Veliki broj procesa smo morali da uspostavimo i da nađemo odgovarajuće dobavljače na licu mesta”, rekao je Kraut.