10. jun 2023 21:45

Gimnazija "Ruđer Bošković" obeležila 20 godina postojanja

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Gimnazija "Ruđer Bošković“ danas je obeležila 20 godina postojanja i rada, a profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Lončar poručio je maturantima da u našoj zemlji imaju puno prilika za nastavak obrazovanja i školovanja.

Lončar, koji je ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovao svečanosti u Madlenijanumu, istakao je da fakultet ima odličnu saradnju sa gimnazijom po pitanju upisivanja međunarodnih programa Ekonomskog fakulteta.

Intext service Video

"Mi imamo dobru saradnju kao visoko obrazovna institucija sa gimnazijom 'Ruđer Bošković' na temu nastavka studija njihovih studenata i upisivanja međunarodnih programa Ekonomskog fakulteta. Ekonomski fakultet ima dva programa sa londonskom školom ekonomije koju upisuju svršeni đaci gimnazije", rekao je Lončar za Tanjug.

Kako je objasnio, neki od bivših đaka su završili trogodišnje studije, upisali master programe i zaposlili se u najboljim kompanijama.

Intext service Video

Menadžer gimnazije Dragan Štulić rekao je da na današnjoj svečanosti povodom 20 godina postojanja škole svečano ispraćaju 20. generaciju.

"Prvih 20 godina je bilo teško, izazovno i zabavno, ali uvek inspirišuće. Mi smo zajedno sa roditeljima i učenicima bili jedan tim spemni da kroz dobru saradnju učinimo da škola postigne zasluženi uspeh", rekao je Štulić za Tanjug.

Intext service Video

Kako je istakao, tim gimnazije ima jasan cilj da kreira školsku sredinu punu podrške u kojoj će učenici vredno raditi i napredovati i sutra biti uspešni i ostvareni ljudi.

Service Photo Gallery