16. jun 2023 13:07

Microsoft, Nordeus i Levi9 najbolji IT poslodavci u Srbiji

Izvor: TANJUG

Foto: AP Photo, File/Joan Mateu Parra

BEOGRAD - Istraživanje sajta za zapošljavanje IT kandidata "HelloWorld.rs" pokazalo je da su najbolji poslodavci u Srbiji IT kompanije Microsoft, Nordeus i Levi9.

Ove tri kompanije izdvojene su kao lideri u industriji, pružajući izuzetno pozitivno iskustvo svojim zaposlenima i postavljajući visoke standarde među IT poslodavcima.

"Istraživanje je sprovedeno primenom Talent X metodologije, koja se zasniva na teoriji da se iskustvo koje kompanija kreira u javnosti ili kod svojih zaposlenih formira na osnovu šest atributa aktivnosti: iskustvo rada u kompaniji, kultura unutar kompanije, ponašanje lidera, odlike posla, mogućnosti za razvoj karijere i nagrađivanje", objavljeno je na sajtu.

Kako objašnjavaju, ovo istraživanje sprovodi se od 2019, a ove godine je učestvovalo više od 2.170 IT ispitanika iz cele Srbije, čime je stvorena reprezentativna slika o trenutnom stanju u IT industriji.

Oni podsećaju da je pored tri najbolje rangirane kompanije, u najboljih deset IT poslodavaca u Srbiji za 2023. godinu takođe i Vega IT, Ubisoft, Symphony, HTEC Group, HOOLOOVOO, Endava i COMTRADE.