27. jun 2023 14:14

Vučić: Hansgrohe u Valjevu ogroman uspeh Srbije

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VALJEVO - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju fabrike Hansgrohe u Valjevu, da je dolazak te nemačke kompanije ogroman uspeh Srbije i da će tek da dolaze bolji dani za taj grad.

Vučić je rekao da je Hansgrohe postao svetski lider u proizvodnji najkvalitetnijih proizvoda za kuhinje i kupatila i da je Valjevo dobilo jednog izuzetnog poslodavca, proizovođač i velikog izvoznika.

Intext service Video

"Zašto da se ne pohvalimo time - dobilo je i velikog poreskog obveznika", rekao je Vučić i dodao da je ponosan što zna da će ta kompanija ostati u Srbiji desetinama godina, a ne kratkoročno.

Do kraja godine stiže gas u Krušik, do proleća čistiji vazduh u Valjevu

Predsednik je izjavio da će gas u fabriku Krušik doći do kraja godine i da će od narednog proleća biti čistiji vazduh u Valjevu.

"Voleo bih i da veliki broj građana pređe na gas, što bi značilo da bi Valjevo bilo jedno od najmanje zagađenih gradova. Što se Krušika tiče, on zapošljava 2.305 ljudi, dugovi su najveći bili tokom 2019. godine - 35 miliona evra, a kreditni preko 10 miliona evra. Danas je ukupna obaveza prema dobavljačima 11,7 miliona, dva miliona evra je dug po pitanju različitih zajmova. Situacija je neuporedivo bolja", rekao je Vučić i istakao da Krušik polako, ali sigurno ide napred.

"Doći će i gas. To je i dalje najveći poslodavac u Valjevu i verujem da će tako i ostati i da će ljudi moći da računaju na dalje poboljšanje i svog životnog standarda", rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

Očekujem teške situacije na severu KiM u narednom periodu

Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje ''mnoge teške situacije'' u narednom periodu po Srbiju, zato što očekuje da zapadni predstavnici, usled povećanih tenzija na severu KiM, ponude predlog u kojem ''neće ništa pitati'' Srbiju.

''Ja očekujem mnoge teške situacije u narednom periodu, jer znam da će zapadnjaci doći sa nekom genijalnom idejom, da nam donesu tekst gde nas ništa neće pitati i slično. Ali dobro, to nije od juče. Velika je nervoza zbog Ukrajine, pa nek misle da mi treba da platimo za njihova neispunjena očekivanja'', rekao je Vučić novinarima posle otvaranja fabrike Hansgrohe u Valjevu.

Upitan da prokomentariše situaciju na severu KiM, on je ocenio da se "zna ko se igra rata''.

Kad neko blokira auto-put, to nije protiv mene, već protiv svoje zemlje

Komentarišući navode predsednice gornjeg doma ruskog parlamenta Valentine Matvijenko u autorskom tekstu da se u Srbiji sprema ''obojena revolucija'', Vučić je rekao da je pažljivo pročitao tekst i da mu je termin ''mrežnocentrični napad'' posebno delovao važan.

''Sa pažnjom sam pročitao tekst Matvijenko, ona odlično poznaje prilike na Balkanu... Mrežnocentrični napad, kako je rekla, za mene je to bilo posebno važno.  Kada vidite da nešto nema smisla, niti da je racionalno, onda nešto čudno postoji'', rekao je Vučić.

Istakao je da kada neko blokira autoput, on onda ''ne radi protiv Vučića, već protiv svoje zemlje''.

U toku rad je na platformi za osnivanje Narodnog pokreta, razgovaramo sa ljudima

Predsednik Srbije rekao je danas da je u toku rad na platformi za osnivanje Narodnog pokreta za državu, kao i da se razgovara sa ljudima koji će imati veliku ulogu u tom pokretu.

Na pitanje koji su razlozi za pomeranje roka za formiranje Narodnog pokreta za državu, čije osnivanje je bilo planirano na Vidovdan, Vučić je naveo da se priprema platforma i da su u toku razgovori sa ljudima koji će imati važnu ulogu u pokretu.

Naveo je da je potpuno svejedno da li će ta platforma biti objavljena za 10 ili 15 dana i objasnio da nije moglo ranije, jer je država imala brojne probleme, od situacije na KiM, pa do ubistava dece u dve tragedije u našoj zemlji.