27. jun 2023 14:03

Hans Jirgen Kalmbah: Otvaranjem fabrike u Valjevu jačamo našu evropsku mrežu

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VALJEVO - Generalni direktor kompanije Hansgrohe Hans Jirgen Kalambah rekao je danas, na otvaranju prve fabrike ove kompanije u Srbiji, da će ova fabrika biti važna, jer će se jačati njihova proizvodna mreža u Evropi.

Na početku svog obraćanja, on se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na obezbeđivanju povoljnih uslova za izgradnju i otvaranje ova fabrike u Valjevu posle samo 13 meseci.

Intext service Video

„Naša nova fabrika je nastavak visokog kvaliteta naše kompanije. Na ovoj lokaciji jačamo i evropsku proizvodnu mrežu, jer će ovo biti jedan od njenih glavnih stubova za opsluživanje evropskih kupaca, baš ovde u Valjevu“, rekao je on.

Kalambah je podsetio i na same početke razvoje kompanije Hansgrohe.

„Pre 120 godina je osnovana kompanija Hansgrohe u Crnoj Šumi (Švarcvald), u Nemačkoj. Inovacije su uvek bile naš glavni pokretač, zbog toga smo postali najbolji proizvođač u našoj industriji. Istorija je potkrepljena novim tehnologijama. Jedna od njih je „selektor“ – glava tuša, koja je prodata u više od 13.000.000 primeraka, što je više nego što je Folksvagen prodao “Buba“. Dobitnici smo 700 nagrada za dizajn i to je znak našeg inovativnog razvoja. Naše slavine i tuševi nalaze se u mnogim hotelima, brodovima i mnogim domovima i danas prodajemo proizvode u više od 150 zemalja, uključujući i Srbiju", rekao je on.

Naglasio je da su proizvodi koji se danas proizvode u Valjevu visokog kvaliteta i da, pored dizajna, kvalitet je ono što ih izdvaja od konkurencije.

Intext service Video

„Kao što izreka govori – „voda daje život“, a naša je strast. Mi uživamo u vremenu pod tušem, u kuhinjama, kupatilima i ona je DNK naše kompanije, ali imamo i odgovornost prema elementu vode koja mora biti zaštićena. Hansgrohe to radi već nekoliko decenija, naročito kroz naše proizvode, koji štede vodu. Prošle godine smo postavili cilj da do 2030. godine svi naši proizvodi moraju biti opremljeni tehnologijom koja štedi vodu. Održivost je uvek bila nešto čime smo se bavili kada smo gradili fabriku u Valjevu“, dodao je on.

Objasnio da solarni paneli i kombinovana postrojenja sa održivom energijom u vidu 26 cm debele izolacije na krovu, troslojni prozori, čine samo neke od primera koji pokazuju održivost ove zgrade.

Naglasio da, pored brige o životnoj sredini kompanije, brine i o zaposlenima.

„Kada je kompanija započela svoj život, imala je samo dva radnika, danas imamo 5.600 zaposlenih širom sveta i Valjevo će uključiti 1.000 novih kolega u narednim godinama. Naglasio bih saradnju sa Tehničkom školom u Valjevu gde bi trebalo da se uči o proizvodnji i to očekujem sa velikim nestrpljenjem, je su upravo ljudi ono što čini razliku Hansgrohe-a i drugih. Sada će i naši novi radnici doprinositi uspehu kompanije“, rekao je on i još jednom uputio zahvalnost na podršci, davanju smernica, što je omogućilo da se implemenita investicija u kratkom roku od 85 miliona evra.