1. novembar 2023 14:38

Direktor Pošte Srbije pozvao štrajkače da se vrate na posao

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je danas radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni, saopštila je Pošta Srbije.

Đorđević je rekao da je Vlada Srbije odobrila isplatu trinaeste plate zaposlenima u Pošti Srbije koju su dobili svi i koja je iznosila do 89.000 dinara.

"Već duže vreme se radi na tome da plate budu najviše moguće, u skladu sa produktivnošću i efikasnošću rada. Probleme koje imamo bi trebalo da zajednički rešimo tako da to bude zamajac za povećanje prihoda preduzeća", rekao je Đorđević.

Naveo je da je obustava rada najveća u Novom Sadu i delimično u Beogradu i da je razgovarao sa predstavnicima tri sindikata o iznalaženju rešenja.

"Razgovarao sam sa grupama radnika i oni su se vratili na posao. Razgovarali smo i o najvećem problemu, a to su nepodeljena sudska pisma što nosi posledice. Dao sam obećanje da je najvažnije da se vrate na posao i da konkurencija ne zarađuje, već Pošta Srbije", rekao je Đorđević.

Istakao je da nije dobro da se govori da cela pošta protestuje i da za njega nije dobro ni kada jedan radnik protestuje, ali da, kako je rekao nije dobro da se panika širi i prikazuje većom nego što jeste.

Naveo je da oni koji se vrate na posao, neće trpeti represiju, ali da, kako se navodi u saopštenju, mora da se poštuje zakon koji kaže da tamo gde postoji kršenje i gde ne postoji minimalni proces rada moraju da se uruče opomene.

"To nije nasilje, već poštovanje zakona i ako to ne sprovedem, neko može mene da kazni", rekao je Đorđević.