6. decembar 2023 14:39

Eurobank Direktna opremila računarski kabinet škole "9.maj" u Sremskoj Mitrovici

Izvor: TANJUG

Foto: Eurobank Direktna

SREMSKA MITROVICA - Eurobank Direktna saopštila je danas da je u okviru projekta "Škola kao nacrtana za Vas" realizovala novu donaciju u Ekonomskoj školi "9. maj" u Sremskoj Mitrovici.

Kako se navodi, za opremanje računarskog kabineta u toj školi Eurobank Direktna je izdvojila više od 800.000 dinara.

Dodaje se da je cilj ove donacije unapređenje uslova za učenike srednjih ekonomskih škola, kao i modernizacija nastavnih metoda i sadržaja.

"Novoopremljeni kabinet omogućava praćenje nastave stručnih predmeta, pre svega, za finansijsko računovodstvenu i administrativnu obuku učenika, čineći nastavni proces interaktivnijim i zanimljivijim", navodi se u saopštenju.

Član Izvršnog odbora Eurobank Direktne Dušan Mihailović kazao je da će ova donacija banke Ekonomskoj školi "9. maj" doprineti stvaranju boljih uslova za praćenje nastave i usavršavanje znanja i veština učenika kako bi oni mogli da razvijaju svoije potencijale i kompentencije.

"Ponosni smo što smo realizovali novu donaciju u školi u Sremskoj Mitrovici čiji đaci postižu brojne uspehe. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice Eurobank Direktna Veliko srce, obezbedili smo neophodnu opremu u vrednosti većoj od 800.000 dinara za opremanje računarskog kabineta", kazao je on.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović kazao je da će učenici i nastavnici ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici zahvaljujući donaciji Eurobank Direktnoj imati još kvalitetnije uslove za rad i učenje, što če kako je naglasio biti dodatna motivacija za njihovo učenje.

"Hvala Eurobank Direktnoj koja nastavlja podršku ekonomskim školama širom Srbije kroz opremanje kabineta računarskom opremom", rekao je on.

U saopštenju se podseća da Eurobank Direktna uz podršku Ministarstva prosvete realizuje ovaj projekat od 2018. i do sada je opremljeno 15 kabineta u srednjim ekonomskim školama u Beogradu, Šapcu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Loznici, Staroj Pazovi, Smederevu i Arilju, a u te svrhe je izdvojeno oko 12 miliona dinara.

Precizira se da se sredstva prikupljaju zahvaljujući humanitarnoj Mastercard kreditnoj kartici "Eurobank Direktna Veliko srce" i klijentima, odnosno korisnicima ove kartice, jer banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije.

Dodaje se da je na inicijativu Eurobank Direktna pokrenut i edukativni program "Putujući muzej" u saradnji sa "Domom Jevrema Grujića", Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pa su učenici imali priliku da se upoznaju sa srpskom istorijom, kulturom i umetničkim veštinama kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja.

Zahvaljujući saradnji sa izdavačkom kućom "Laguna", kako se naglašava obezbeđen je i popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici.

"Ovakav sveobuhvatan pristup projekta Škola kao nacrtana za Vas ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje", ističe se u saopštenju.