7. decembar 2023 13:40

AIK Banka osvojila dva međunarodna priznanja za 2023. godinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

AIK Banka osvojila dva međunarodna priznanja za 2023. godinu

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD - AIK Banka je zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima i stalnom unapređenju kvaliteta svojih usluga još jednu godinu zaredom osvojila prestižno međunarodno priznanje za Najbolju komercijalnu banku i Najbolju bankarsku grupaciju u Srbiji za 2023. godinu, koje već tradicionalno dodeljuje renomirani ekonomski magazin International Banker, saopštila je AIK Banka.

Ova dva značajna priznanja samo su još jedna potvrda uspešnog poslovnog pristupa AIK Banke, koji je ovoj domaćoj finansijskoj instituciji omogućio ne samo stabilnost i izuzetnu pouzdanost u poslovanju, već i stalno širenje, jačanje i razvoj, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je AIK Banka za manje od dve godine akvizirala dve značajne banke u Srbiji, najpre Sberbank, a zatim i Eurobank Direktnu, što još jednom ukazuje na veliku posvećenost strategiji daljeg rasta i razvoja.

AIK Banka će i u narednom periodu nastaviti da neguje odgovoran pristup poslovanju i stabilan rast na održivoj osnovi, podržavajući profesionalni razvoj zaposlenih, lokalnu sredinu i zajednicu u kojoj posluje.

Iz AIK Banke su naveli da će ova banka nastaviti da neprestano inovira svoje proizvode i usluge, nudeći klijentima još modernije korisničko iskustvo, ali i pružajući stalnu podršku najranjivijim kategorijama stanovništva.

AIK Banka je univerzalna komercijalna banka koja je već godinama prepoznata kao lider na domaćem, ali i regionalnom tržištu, što je upravo kvalitet koji su stručnjaci International Banker magazina još jednom potvrdili.

Iako je primarno fokusirana na digitalno bankarstvo i korišćenje tehnologije u svrhu pružanja što bolje usluge, AIK Banka se nije odrekla ni direktnog rada sa klijentima u filijalama, kao i tradicionalnih bankarskih proizvoda i usluga.

Široka mreža filijala i više od 1.000 zaposlenih koji su u svakom trenutku spremni da odgovore na potrebe i zahteve klijenata samo su dodatno osnažene izvrsnom digitalnom ponudom koja je klijentima omogućila komfor i konstantnu dostupnost.

Održivost poslovanja i zadovoljstvo klijenata su osnovni postulati na kojima je zasnovana poslovna strategija AIK Banke, ali i temelj na kome će ona nastaviti da gradi svoju poslovanje i uspeh u godinama koje dolaze, navodi se u saopštenju.