12. maj 2023 14:34

Na "Prolećnoj konferenciji 2023" u Budimpešti razmatrana pitanja iz oblasti zaštite podataka

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Matej Kastelic, ilustracija

BUDIMPEŠTA - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković su učestvovali na Konferenciji organa evropskih država pod nazivom "Prolećna konferencija 2023" u Budimpešti, gde su razmatrana aktuelna pitanja iz oblasti zaštite podataka o ličnosti.

U saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti navedeno je da se na Konferenciji organa evropskih država rasrpavljalo o uticaju novih tehnologija na zaštitu podataka o ličnosti, kao i o presudi Evropskog suda pravde i Evropskog suda za ljudska prava koje se odnose na oblast zaštite privatnosti i zaštite dece na internetu.

Učesnici konferencije takođe su razmatrali i usvojili izmene naziva Konferencije ("The Conference of European Data Protection Authorities"), Rezoluciju o potrebi unapređenja saradnje u oblasti zaštite podataka o ličnosti i prava konkurencije, kao i izmene i dopune Poslovnika konferencije usvojenog 2017. godine u Limasolu, zaključeno je u saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.