22. jul 2024 18:35

Vučić: Fabrika u Kragujevcu zajednički uspeh Srbije i Stelantisa u borbi za ubrzani napredak

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici u Kragujevcu, kojom je označen početak probne proizvodnje novog modela "fijat grande panda", da je to veliki dan za našu zemlju, jer ta fabrika simbolizuje zajednički uspeh naše zemljle sa kompanijom Stelantis i borbu za ubrzani napredak.

"Danas je veliki dan za nas i našu zemlju i želeo sam da pročitam dobar govor, ali me Tavareš naterao da pokušam da kažem šta osećam i u vezi sa ovom fabrikom i našom zemljom. Ovo što sam čuo od Silvije i Karlosa je bilo nešto najbolje što sam mogao u prethodnim godinama da čujem, jer je više govorilo o budućosti nego što sam mogao da čujem u svetu od političara", rekao je Vučić.

Kaže da su prisutni mogli da čuju ljude koji su pokazali želju i strast za borbom za uspeh svoje kompanije i ubrzani napredak, razumevajući da i sebe moraju da menjaju da bi mogli da pobeđuju.

Service Photo Gallery

Vučić je rekao da smo mi Srbi najbolji primer da kad nas pitaju kažemo da bismo voleli da vidimo promene, ali samo da sebe ne promenimo.Intext service Video

Intext service Video

Intext service Video

Već sutra krećemo u pregovore sa Stelantisom oko postavljanja elektro stanica

Predsednik Srbije rekao je danas da želi da razgovara sa kompanijom Stelantis oko instalacije stanica za punjenje električnih eutomobila širom Srbije.

On je na svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici u Kragujevcu, kojom je označen početak probne proizvodnje novog modela "fijat grande panda" poručio direktorki globalnog korporativnog planiranja kompanije "Stelantis" Silviji Verneti da će koliko sutra Srbija započeti pregovore po tom pitanju.

"Silvija budite spremni za razgovore s nama oko punjača električnih automobila. Od sutra počinjemo s vama da razgovaramo, jer ste i kada je to u pitanju veliki proizvođači", rekao je Vučić i dodao da je u planu da budu postavljeni po celoj Srbiji.

Predsednik je ocenio da Srbija kasni kada je u pitanju postavljanje električnih stanica za automobile.