14. avgust 2024 11:17

Momirović: Domaće tržište je osnova za jačanje domaćih kompanija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Domaće tržište je osnova za jačanje domaćih kompanija

Foto: TANJUG/MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

NOVI BANOVCI  - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je tržište jedan od osnovnih resursa svake države, a da je srpsko tržište osnova za jačanje domaćih kompanija i da Srbija mora da nastavi sa stvaranjem okruženja kako bi naši proizvođači imali priliku da svoje proizvode plasiraju pre svega našim građanima, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Posle obilaska proizvodnih pogona domaće kompanije "JoToGo" u Novim Banovcima, Momirović je rekao da se snaga svake poljoprivrede nalazi u malim proizvođačima.

"Poštujući postulate tržišne ekonomije mali proizvođači moraju da osećaju podršku od dva važna stuba, od svoje Vlade koja treba da im obezbedi subvencije i od domaćeg tržišta koje mora da im bude motor razvoja. Vlada je poslednjih godina obezbedila veliko povećanje svih vrsta poljoprivrednih subvencija i to jeste jaka osnova za rast poljoprivredne proizvodnje", rekao je ministar Momirović.

Ministar je rekao da kompanija "JoToGo" posluje u prehrambenom sektoru i da svojim proizvodima, po najvišim evropskim standardima, snabdeva vodeće maloprodajne lance u Srbiji i regionu.

"Ova firma koristi sirovine domaćeg porekla čime dodatno doprinosi razvoju domaće privrede. Na sastanku sa mladim i ambicioznim menadžmentom više je reči bilo o planovima za dalji razvoj i unapređenje poslovanja, a svakako je važno da država pomogne ovakve i slične privredne subjekte da steknu sve potrebne sertifikate za izvoz, jer je to put da se srpski proizvodi i srpski brendovi vide i na inostranim tržištima", rekao je Momirović.

Dodao da je tokom današnje posete ukazao poštovanje mladom direktoru Ivanu Marjanoviću i njegovom timu na velikom rastu koji je njihova kompanija postigla u prethodnim godinama, primenjujući inovativni pristup u prodaji i promociji svojih proizvoda, uz konstantno širenje palete proizvoda i zapošljavanje sve većeg broja ljudi u Banovcima i okolini.