21. avgust 2024 10:47

Dušan Bajatović: Nisu planirana poskupljenja gasa za domaćinstva, napunjena skladišta

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD  - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da nisu planirana poskupljenja gasa za domaćinstva u Srbiji do kraja ove godine, dok se za privredu očekuju samo manje promene bez obzira na promenu cene nafte.

Bajatoavić je naglasio da ne očekuje neke bitne poremećaje po pitanu gasa, da je Srbija obezbedila rezerve gasa, kao i da je napunjeno skladište Banatski dvor.

"Kratko, gas neće poskupiti za domaćinstva. Sigurno, za industriju će to biti mala šetanja bez obzira na promenu cene nafte, ukoliko baš ne bude nekog preterano velikog sukoba na Bliskom istoku između Izraela i Irana, čini mi se da se tu malo stišava. Nafta je čak pala sa 94 dolara za barel na 85. To je dobro jer mi imamo naftnu formulu, tako da na TTF-u na referentnoj berzi gasa sad je oko 390 dolara za 1.000 kubnih metara", rekao je Bajatović za Prvu.

Kada je reč o obezbeđenim rezervnim količinama, kaže da je u Mađarskoj ostalo još 163 miliona kubnih metara gasa za Srbiju od prošle godine.

SPS uvek bio lojalan partner vlasti

Dušan Bajatović izjavio je danas da su pojedini socijalisti, kako je rekao, koji čak i nisu članovi SPS, pogrešili što su učestvovali na protestima protiv rudnika litijuma i naglasio da je SPS uvek bio lojalan partner vlasti.

Bajatović je to rekao na TV Prva na pitanje kako vidi medijske natpise o tome kako socijalisti prave plan za rušenje predsednika Srbije na temi litijuma.

"Ja slušam te budalaštine, ok, stoje neki naši drugovi koji čak i nisu članovi SPS-a, koji su pogrešili", istakao je Bajatović.

Zapitao je šta bi bio interes SPS da ruši Aleksandra Vučića.