24. avgust 2024 13:52

Konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024, otvoren do 10. septembra

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/fizkes, ilustracija

BEOGRAD - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici, pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) objavila je konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu.

Konkurs je otvoren do 10. septembra, a poziv je namenjen ženama profesionalno angažovanim u sektoru energetike u Srbiji koje su ostvarile izuzetne rezultate.

Kako se navodi u saopštenju, nagrada se od ove godine dodeljuje jednoj ženi, a sa ciljem odavanja priznanja ženskom liderstvu u procesu energetske tranzicije, kao i jačanju uloge i značaja žena u sektoru energetike.

Na konkurs se mogu prijaviti žene iz Srbije ili inostranstva, koje su profesionalno angažovane u Srbiji u sektoru energetike, a osim mogućnosti da se kandidatkinje same prijave, predviđeno je i da kompanije, organizacije ili projektni timovi prijave svoje koleginice za koje smatraju da su svojim radom doprinele održivom razvoju sektora energetike i ostvarile zapažene rezultate.

Podseća se da je nagrada Liderka održive energetike ustanovljena prvi put 2023. kada su Centar za promociju održivog razvoja, ujedno i osnivač WISE Srbije mreže žena, pod pokroviteljstvom GIZ-a ovo priznanje dodelile ministarki rudarstva i energetike Dubravki Đedović-Handanović u kategoriji žena donosilac odluka, izvršnoj potpredsecnici u kompaniji CWP Global Maji Turković u kategoriji žena u biznisu i investicijama i suosnivačici energetske zadruge Elektropionir Ani Džokić u kategoriji građanske energetike.