31. avgust 2024 15:09

Ministarka privrede Adrijana Mesarović sastala se s rukovodstvom opštine Priboj

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/BRANKO LUKIĆ

PRIBOJ - Ministarka privrede Adrijana Mesarović sastala se u Regionalnom inovacionom startap centru u Priboju s rukovodstvom te opštine.

Sastanku s ministarkom privrede prisustvovao je predsednik opštine Lazar Rvović, član Opštinskog veća zadužen za privredu Fahrudin Alagić kao i predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

Service Photo Gallery

Ministarka privrede Mesarović obišla proizvodnju Maridruna u Priboju

Ministarka privredeTom prilikom, ministarka je rekla da će ministarstvo pomoći Marijani Andrić, vlasnici „Maridrune” u osvajanju svetskih tržišta, što bi ujedno omogućilo ženama u Priboju da nastave sa domaćom radinosti.

"Država će i ovoga puta u okviru svojih programa vezanih za pomoć starim, umetničkim zanatima pomoći Marijani sa dodatnim sredstvima kako bi nabavila repromaterijal, opremu koja joj je neophodna za dalji razvoj i povećanje obima proizvodnje”, rekla je ministarka.

Mesarović je vlasnici „Maridrune”, Marijani Andrić uručila Sertifikat za proizvode domaće radinosti kojim se potvrđuje da su njihovi proizvodi ručno rađeni od posebnih materijala.

"Uz pomoć tog sertifikata Marijana će moći da ostvari određene poreske olakšice i neke benefite u drugim segmentima. Mi ćemo biti čvrsto uz naše stare umetničke zanatlije jer su oni neko ko čuva srpsku tradiciju i ko neguje duh srpske tradicije, a sa druge strane proizvode divno umetničko delo koje je poneto na raznim modnim revijama i crvenim tepisima”, zaključila je ministarka.