23. septembar 2024 23:15

Ministarka Mesarović obišla privrednike iz Bajine Bašte, Krupnja i Osečine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Mesarović obišla privrednike iz Bajine Bašte, Krupnja i Osečine

Foto: TANJUG/Branko Lukić

KRUPANJ - Ministarka privrede u Vladi Srbije Adrijana Mesarović boravila je danas u Bajinoj Bašti, Krupnju i Osečini, gde je posetila lokalne privrednike.

Ona je u Bajinoj Bašti obišla destileriju "Tim" gde se upoznala sa proizvodnim pogonom destilerije, a takođe je razgovarala sa direktorom destilerije o plasmanu robe na kinesko tržište, obzirom na veliku zainteresovanost od strane Kineza za ovu vrstu proizvoda, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarka privrede je nakon toga u Krupnju razgovarala sa predstavnicima drvnopreradjivačke industrije i poručila da će država učiniti sve kako bi pomogla ovu granu industrije.

“Ministarstvo privrede redovno sprovodi program podsticaja za drvnopreradjivačku industriju i danas smo ovde da čujemo vaše potrebe i rešimo svaki problem sa kojim se suočavate”, izjavila je Mesarović.

U Osečini je ministarka posetila domaćinstvo Aleksandra Jankovića i žensku manufakturu pekmeza i slatkog.

Mesarovićeva im je izložila program finansijske podrške za žene na selu koje se bave prehrambenom industrijom.

"Žene na selu će nastaviti da imaju našu kontinuiranu podršku. Mi kao ministarstvo ćemo otkupiti prvu liniju vaše proizvodnje kako bismo poslužili kao primer kako podržati male domaće preduzetnike", rekla je ona.