2. oktobar 2024 12:54

Mali: Počinje novi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi, prvo izvlačenje 26. oktobra

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da počinje drugi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi i da će prvo izvlačenje na RTS-u biti 26. oktobra, a poslednje 23. novembra.

On je na konferenciji za novinare najavio da će u izvlačenju učestvovati svi računi koji su do sada pristigli kao i oni koji stignu u međuvremenu i da će biti podeljeno 10 stanova.

"Nastavkom nagradne igre nastavljamo da gradimo i podižemo svest građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije i uzimanja fiskalnih računa”, rekao je on.

Service Photo Gallery

Naveo je da je do 150.000 građana ima aplikaciju za nagradnu igru, a svaku od njih mogu da koriste po četiri korisnika, te da ima oko 150 miliona registovanih računa i oko 180 miliona jedinstvenih naloga.

Štrajk u prosveti nije rešenje, već razgovori, najveći deo zahteva smo ispunili

Ministar finansija izjavio je danas povodom štrajka prosvetnih radnika najavljenog za danas da štrajk nije rešenje, jer zbog njega ispaštaju samo đaci i da je on za razgovore, kao i to da je Vlada Srbije najveći zahteva prosvetnih radnika već ispunila.

"Ispunili smo zahteve da oni dobiju status ne baš zaštićenog lica ali status koji može da im osigura veću bezbednost i sigurnost, zatim zahtev oko izjednačavanja koeficijenta a što se tiče povećanja plata, kada smo videli koliki nam je fiskalni prostor, rekli smo da će prosvetni radnici imati 50 odsto veće povećanje od 1. januara naredne godine u odnosu na sve ostale zaposlene u javnom sektoru", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji održanoj povodom početka nove nagradne igra Uzmi račun i pobedi.

Mali je naveo da je dosta toga urađeno i da će to biti nastavljeno i 2026. i 2027. godine, a kada je reč o zahtevima prosvetnih radnika da osnovna plata u prosveti bude jednaka prosečnoj zaradi u republici, istakao je da je prosečna zarada nastavnog osoblja u prosveti već veća od prosečne zarade u republici.

"Složili smo se s tim, samo treba vreme da se to dostigne", naglasio je Mali i dodao da on nije za ucene već za razgovore.