30. oktobar 2024 16:37
Više od 30 poljoprivrednika na Festivalu hrane u Beogradu, zadovoljni saradnjom sa Delezom
BEOGRAD - Na trećem Nacionalnom festivalu hrane koji je danas održan u Sava Centru u organizaciji trgovinskog lanca Delez Srbija proizvode je izložilo više od 30 poljoprivrednih proizvođača, među kojima je vlasnik i direktor kompanije "Šampinjon Union" Uroš Vićentijević, koji je naveo da je 2012. godine njegova isporuka pečuraka ovoj kompaniji rasla sa 400 kilograma dnevno na četiri tone.
Kako je naveo, ova kompanija osnovana je 2012. godine u mestu Beljina u opštini Barajevo.
"Mi proizvodimo šampinjone i bukovaču, da kažem sve kultivisane sorte pečuraka. Počeli smo 2012. godine, kao mala porodična firma i u kontinuitetu rastemo, uz veliku podršku i veliko poverenje koje nama Delez ukazao. Kao neko ko je nov na tržištu, mislim da smo opravdali poverenje, sami rezultati govore o tome - 692 tone šampinjona prodatih za godinu dana", rekao je Vićentijević za Tanjug.
Vićentijević je rekao da do sada nisu imali nijednu pritužbu od ove kompanije, niti krajnih potrošača.
Vićentijević je rekao da je saradnja sa ovom kompanijom "domaćinska" i da se nada da će sledeće godine, umesto 692 tone pečuraka, isporučiti 1.692 tone na godišnjem nivou.
"Svake godine smo uz Delez rasli, i morali smo da ispoštujemo i njihove standarde i zahteve. Zbog toga smo menjali pakovanje, širili proizvodnju i sada opet sve podižemo na neki drugi nivo. Na dnevnom nivou sad isporučujemo više od četiri tone pečuraka. Izvozimo višak koji imamo, koji ne plasiramo na domaće tržište preko Maksija, već izvozimo u Severnu Makedoniju i druge zemlje regiona", rekao je on.
Dodao je da su, zbog toga što su poštovali standarde ove kompanije, stekli mogućnost da izvoze robu po najvišim standardima.
Vlasnik kompanije je rekao za Tanjug da trenutno imaju 37 zaposlenih, a u roku od dva meseca zaposliće još 15 radnika.
"Počeli smo sa pakovanjem šampinjonima od 400 grama. Onda smo uvodili inovacije, pa smo onda došli do raznih mikseva, seckanih šampinjona, bukovače, braon šampinjona, šampinjona za punjenje, imamo veliku paletu proizvoda", naglasio je Vićentijević.
Tokom Nacionalnog festivala hrane u Sava centru danas je održan i panel "Održiva proizvodnja za zdravije ljude i planetu“, a učestvovali su direktor kvaliteta i integriteta proizvoda i održivosti iz Delez Srbija Nemanja Nenić, profesor sa Veterinarskog fakulteta Dragan Šefer, profesor sa Poljoprivrednog fakulteta Ilija Đekić i izvršni direktor "Superior food" Vladica Mladenović.