14. februar 2023 18:24

Ministar UAE: Srbija je više nego bilo koja druga zemlja doprinela STEM-u

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/greenbutterfly, ilustracija

DUBAI - Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije dr Jelena Begović sa saradnicima sastala se u ponedeljak u Dubaiju na margini Svetskog samita vlada 2023 sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata za veštačku inteligenciju, digitalnu ekonomiju i aplikacije za rad na daljinu Omarom bin Sultan Al Olamom, saopštilo je to ministarstvo.

“Srbija je doprinela STEM-u više nego bilo koja druga zemlja na svetu”, rekao je Al Olama prilikom sastanka, istakavši važnost izvora čiste energije za budućnost planete, kao i upotrebu veštačke inteligencije u pronalaženju rešenja u oblasti energetike.

Ministarka dr Begović je zajedno sa prof dr Vladimirom Crnojevićem, direktorom Instituta BioSens ministru Al Olami uputila poziv na otvaranje Instituta BioSens, a ministar je najavio posetu Srbiji na proleće.

On je rekao želi da sarađuje sa Srbijom na polju tehnoloških inovacija, kao i da se nada da će konkretni koraci uslediti nakon njegove prve zvanične posete Srbiji, navedeno je u saopštenju.