16. mart 2023 13:51

Momirović: Država će nastaviti sa podrškom investitorima

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/ZORAN MILIĆ

ZAJEČAR - Ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će država nastaviti sa pružanjem strateške podrške investitorima, jer kako je rekao, jedino uz sinergiju ekonomije, politike i jedinstva, mogu da se prevaziđu svi problemi, kako bi građanima bili obezbeđeni što kvalitetniji uslovi za život.

Nakon obilaska radova na izgradnji Distributivnog centra Zaječar za potrebe maloprodajne mreže Tekijanka i supermarketa Tekijanka, Momirović je rekao da je izgradnja tog Centra od izuzetne važnosti za Zaječar, jer će omogućiti poljoprivrednicima i malim privrednicima iz Timočke krajine siguran plasman proizvoda čime će posredno uticati na razvoj ovog dela Srbije.

Intext service Video

"Uprkos činjenici da živimo u kriznom i neizvesnom vremenu, važno je da budemo jedinstveni kako na političkom tako i na ekonomskom planu i da se na što kvalitetniji način povežu trgovci sa malim proizvođačima", poručio je ministar.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je rekao da će izgradnjom Centra poljoprivredni proizvođači, a posebno povrtari imati siguran plasman, a krajnji potrošači imaće mnogo jeftinije proizvode.

Izgradnjom Distributivnog centra Zaječaj, Tekijanka će omogućiti pristup velikom broju lokalnih proizvođača sa teritorije Timočke krajine.

Intext service Video

Time će posredno uticati na razvoj ruralnih i devastiranih područja ovog dela Srbije.

Od gotovo 5.000 kvadratnih metara budući distributivni centar će tri četrvrtine biti organizovano kao regionalna ambijentalna zona, a ostatak kao hladnjača sa tri temperna režima.

Porodična kompanija “Tekijanka” trenutno u 32 objekta zapošljava oko 600 radnika i deo je sistema Domaćeg trgovinskog lanca.